Mød bachelorpraktikant
Chris bagger
mød bachelorpraktikant
Chris Bagger
Chris Bagger
Alder: 24
Bopæl: Nørresundby
Skole: MARTEC
Startede i ESVAGT: 17-08-2022
Da jeg læste til maskinmester på MARTEC i Frederikshavn, var det egentlig ikke meningen, at jeg ville stikke til søs. Jeg ville finde et job på land, men flere af mine kammerater valgte de maritime valgfag, og jeg kendte flere, der allerede sejlede.
Det skubbede mig i den retning, og derfor søgte jeg bachelorpraktik i ESVAGT, efter jeg havde hørt godt om rederiet fra venner og bekendte.
Mit navn er Chris Bagger, og jeg har været i tre måneders bachelorpraktik i ESVAGT, inden jeg blev ansat som juniormester. På denne side vil jeg fortælle dig om livet som praktikant i ESVAGT.
Fem hurtige
Chris Bagger
Fem hurtige
Chris Bagger
Godt klædt på til start i ESVAGT
Opstarten i ESVAGT
Vores kurser varede fire dage fra onsdag til lørdag, hvor vi havde et Fast Rescue Boat-kursus, et sikkerhedskursus og Pacing. Det var en del af den normale ‘pakke’ som bachelorpraktikant, og så havde jeg også et H2S-kursus, fordi jeg skulle på ESVAGT DANA.
Det var en god, blød start i rederiet, hvor jeg også mødte mange andre, der var helt nye i rederiet. Efter disse kurser var jeg klar til min første udmønstring. Det var meget nyt og spændende for mig, fordi jeg aldrig havde sejlet på den måde før. Jeg var heldig, at jeg kom i praktik på det samme skib som en af mine skolekammerater, så det var fedt.
På ESVAGT DANA blev jeg taget godt imod, og jeg kom godt ind i teamet. På skibet var vi to praktikanter, så den ene fulgte 1. mester i dagvagt fra 12-00, mens den anden fulgte 2. mester i nattevagt fra 00-12 – og så kunne vi bytte rundt løbende. Det fungerede godt, fordi vi så kunne prøve lidt forskelligt.
... Men hvordan er det så at være bachelorpraktikant i ESVAGT?
Det er spændende, og det er lærerigt.
Det kan beskrives lidt som en stejl læringskurve, hvor det i starten var lidt ‘kig over skulderen’, men hvor vi efterfølgende blev inddraget meget i det daglige arbejde.
Tidligt i praktikforløbet fik vi egne småopgaver, som vi blev grundigt introduceret i, og vi lavede Toolbox Talks for at sikre, at vi var opmærksomme på alt omkring opgaven.
Vi blev løbende mere selvstændige i opgaverne, og til slut i praktikken kunne jeg selv varetage opgaverne.
Samarbejdet var generelt helt i top på ESVAGT DANA, og jeg synes, at de var gode til at tage os under deres vinger. De gjorde meget ud af at lære os ordentligt op, og det var tydeligt, at de gerne ville os.
De var gode til at involvere os i opgaverne, og de spurgte tit: “Er du frisk på at gøre det her selv?” Det var vi ofte, og ellers gjorde de det altid klart, at vi bare spurgte, hvis der var spørgsmål.
På ESVAGT DANA har vi vagter fra 12.00 – 00.00 eller fra 00.00 – 12.00. Det er nogle lidt længere vagter, men man vænner sig hurtigt til tidspunkterne.
Som jeg nævnte tidligere, var vi to praktikanter, og derfor arbejdede vi skiftevis på begge tidspunkter. Jeg har lavet en tidslinje over, hvordan en arbejdsdag kan se ud fra 12.00 – 00.00.
Godmorgen
''Morgenmad''
Møder til overlevering
Effektivt arbejde med planlagte opgaver i Sertica
Kaffepause
Arbejder videre med planlagte opgaver
Aftensmad
Forefaldne opgaver
Arbejde med uddannelsesbog eller bacheloropgave
Forefaldne opgaver
Overlevering til andet hold
Spisning
Social aktivitet
Godnat
... Men er det overhovedet sjovt at være ombord?
Ja! Det er det.
Selvom vi har nogle længere vagter og ‘lever’ i kontrolrummet, så er det vigtigt for os, at vi også har et socialt liv ombord.
Det kan være de helt små ting. At vi for eksempel lige tager en kop kaffe med op til dem på dækket og får snakket lidt med dem.
På ESVAGT DANA har vi også en lille biograf og et fællesrum med PlayStation. Det er også her, vores hyggeaftener bliver afholdt.
Men ja, vagterne for maskinpraktik lå lidt forskudt, så derfor kunne vi ikke deltage helt så meget som den øvrige besætning.
Så vidt muligt prøver vi dog at deltage, og om lørdagen har vi ofte ‘Hotdog & Cocio’-aften, hvor vi spiser hele holdet sammen – og også med kunden, hvis de er ombord.
Selvom det er hyggeligt at være ombord på ESVAGTs skibe, så er der nogle gange, hvor man gerne vil være andre steder.
Det gør lidt ondt, når man misser nogle vigtige fødselsdage, og jeg har været lidt uheldig ved at misse 3-4 25-års fødselsdage.
Heldigvis er det nemt at indhente i sine hjemmeperioder, for her er der gode muligheder for at hygge sig med sine venner og dyrke ens fritidsinteresser.
Ellers så holder jeg også kontakten med mine venner og familie på de sociale medier, når jeg er til søs.
Internettet* er fint på ESVAGT DANA, men nogle gange kan det godt forsvinde. Det kommer dog hurtigt igen, så det er også en god måde at kommunikere med dem derhjemme på.
... Sådan blev jeg Juniormester
Undervejs i min praktik havde jeg løbende snakket med mine kollegaer, om hvad tiden efter praktikken skulle bringe. Jeg havde lidt forskellige tanker i hovedet, men i løbet af min tid på ESVAGT DANA besluttede jeg, at jeg gerne ville fortsætte i ESVAGT.
I december 2022 blev jeg ringet op af rederiet, som tilbød mig en stilling som juniormester, Det havde jeg jo egentlig også planlagt inde i mit hoved, så det takkede jeg selvfølgelig ja til!
Det var med opstart den 23. januar 2023, og det passede mig meget godt, for så kunne jeg holde en god, lang juleferie inden mit nye eventyr som Juniormester i ESVAGT.Chris Bagger - ESVAGT OBSERVER