Hvorfor ESVAGT?

ET HAV AF MULIGHEDER
ESVAGT

internet ombord

For fremtiden bliver det lettere for ESVAGTs medarbejdere på søen at holde kontakten til sine kære på land. Implementeringen af højhastighedsinternet fra STARLINK er nemlig i fuld gang.

ESVAGT

Åbne praktikpladser

ESVAGT tager et stort ansvar i uddannelsen af næste generations søfarende, og derfor er der mere end 200 åbne praktikpladser i rederiet.

Louis

livet til søs fortalt af en skibsassistent

På ESVAGTs skibe er der også en helt normal hverdag. Men hvordan fungerer det? Befaren skibsassistent Louis besvarer de spørgsmål, du måske har om livet til søs.

Styrket internet på ESVAGT-skibe

Kommunikationen med venner og familie er blevet meget bedre, siger ESVAGTs maskinchef, Jørgen Mathiassen, om
det nye STARLINK-internet, som tilsikrer, at der på ESVAGTs skibe nu og i fremtiden vil være højhastighedsinternet. 

’’Livet før STARLINK-internet var indimellem en prøvelse i tålmodighed’’.

Sådan lyder ESVAGTs maskinchef Jørgen Mathiassens umiddelbare reaktion, da han bliver spurgt ind til det nye højhastighedsinternet, som er ved at blive rullet ud på ESVAGTs mere end 40 skibe.

Og han har helt ret.

Livet til søs har i mange år været forbundet med en ustabil internetforbindelse, men det er nu fortid for ESVAGTs mere end 1200 offshore-medarbejdere. 

Siden midten af juli 2023 er internet fra STARLINK blevet implementeret på langt størstedelen af skibene i flåden, hvilket sikrer, at ESVAGTs besætningsmedlemmer for fremtiden vil have en nemmere forbindelse til sine nærmeste.

Det er noget, som Jørgen Mathiassen og resten af besætningen på ESVAGT CORNELIA har stor glæde af.

’’Det er muligt for mig at sende billeder hjem, så de kan se, hvordan vi har det herude. De er meget glade for at have fået muligheden for at følge lidt med. Og så kan man bruge Messenger med video, hvilket er et stort plus – specielt for dem med mindre børn”, siger han.

Jørgen Mathiassen (tv) & Frederik Wendelboe (th)
ESVAGT CORNELIA

Kollega på ESVAGT CORNELIA, befaren skibsassistent, Frederik Wendelboe, kan især nikke genkendende til det sidste. Det nye højhastighedsinternet gør nemlig, at han kan holde en bedre kontakt til sin datter derhjemme.

’’Jeg kan lave video-opkald med min datter, hvor vi begge har et klart billede. Det betyder utrolig meget for mig – og helt sikkert også for hende. Det nye internet har gjort rigtig meget godt’’, tilføjer han.

ESVAGT begyndte at udstyre skibene med internet fra STARLINK i midten af juli 2023.

ESVAGT – et trygt uddannelsessted

ESVAGT er et godt og trygt sted at starte sin karriere til søs. ESVAGT gør en stor indsats for at uddanne sine søfarende fra bunden, så de udvikler sig op igennem systemet og tilegner sig en masse værdifulde kompetencer – både socialt og fagligt.

I en uddannelsesstilling i ESVAGT får man rig mulighed for at prøve sin teori fra skolen af i praksis, mens man får nye værktøjer, som bidrager til, at man kommer til at stå tilbage som en kompetent befaren skibsassistent, navigatør eller maskinmester.

På ESVAGTs skibe er der et spændende læringsmiljø, som støttes af en uddannelsesofficer. Ombord er der også et ungt fællesskab – og krydret med den rutine og erfaring, de ældre besætningsmedlemmer har oparbejdet igennem flere år, gør det ESVAGT til det helt rette sted at starte karriere til søs.

ESVAGT har i dag mere end 200 elevpositioner fordelt på ubefarne skibsassistenter samt maskin- og skibsførerpraktikanter.

Livet til søs – en alsidig hverdag

”To dage er sjældent ens”, fortæller Louis Thorkildsen, der har været i ESVAGT siden 2019.

Han startede i rederiet som ubefaren skibsassistent, og er i dag befaren skibsassistent på ESVAGT BERGEN.

På videoerne nedenfor fortæller han blandt andet om hverdagen til søs, de sjoveste arbejdsopgaver, det at være væk hjemmefra i fire uger, hvorfor han valgte ESVAGT og meget mere.

Klik rundt og hør, hvordan det er at være ombord på et ESVAGT-skib.